Skådespelare i sommarens produktion 2017


Thomas Järvheden
Ståuppkomiker och sångare med tre CD-produktioner bakom sig och känd från bland annat ”Stockholm Live”, ”Raw Comedy”, ”Extra! Extra!”, ”Ståupp” och ”Grillad”. Vid sidan av sin standup-karriär har Thomas tidigare varit programledare i TV. Bl.a. för SVTs ”Grillad”, ”Ståupp”, ”Grattis Victoria” och ”Bobster” samt  TV3`s ”Äntligen Fredag”

 

 

Inger Nilsson
En av våra mest folkkära skådespelare. År 1969 fick hon rollen som Pippi i TV-serien Pippi Långstrump” och blev direkt publikfavorit. Sedan 2007 spelar hon rättsläkaren Ewa i filmatiseringen av Mari Jungstedts  ”Kommissarien och havet” för tysk TV.2015 gjorde hon en uppmärksammad roll som rektorn i filmen ”Efterskalv”. Vi är glada att välkomna henne till oss på Mälarhöjdens Friluftsteater.

 


 

 

 

Alla Luks
Konstnärlig ledare/producent på Mälarhöjdens Friluftsteater och Opera Light. Utbildad vid Teatermusik Högskolan i Ryssland. Har jobbat på Musikteater i St. Petersburg och på flera teaterscener runt om i Sverige. Hon regisserar och medverkar i Opera Lights produktioner på Boulevardteatern, Nyårskonserter på Grand Hôtel i Spegelsalen, turnerar runt i Sverige. Medverkat i alla produktioner på Friluftsteatern, senast i ”Den galna dagen eller Figaros bröllop”. 


 

 

Therese Andersson Lewis
Har varit med tre gånger i Melodifestivalen, spelat huvudroller i bl.a. ”My fair Lady”, ”Rent” (Guldmask nominerad), ”Saturday Night Fever” och ”Grease”. År 2016 spelade hon huvudrollen Erika Leijon i dramakomediserien ”Vårdgården” för SVT. Där spelade hon bl.a. mot Loa Falkman, Jonas Malmsjö och Bahar Pars. 2015 medverkade hon  i vår produktion ”Den galna dagen eller Figaros bröllop”.


 

Glenn Edell
En mycket omtyckt musikalartist och har medverkat i bl. a
”The Phantom of the opera” och ”Kristina från Duvemåla”, båda produktionerna på Cirkus. Han var finalist i TV programmet ”Talang 2014” och spelade huvudrollen även i Mälarhöjdens Friluftsteaters produktion ”Den galna dagen eller Figaros bröllop” sommaren 2015.Till hösten kan vi se honom i Billy Elliot på Stadsteatern i Stockholm.


 

 

 

Fredrik Hiller
Skådespelare och regissör känd för bl.a. ”Beowulf”, ”Frank” och ”Love and War”. Har setts i TV-serier och filmer och hörts som röstskådespelare i tecknade filmer. Fredrik är också manusförfattare och regissör till filmer som .ex. Psalm 21 och zon 261.Har bejublade succéer bakom sig på Mälarhöjdens Friluftsteater som bl.a.Charley’s Tant” och ”Den Galna dagen eller Figaros bröllop”. Fredrik lovar Er en föreställning fylld av skratt, musik och lekfullhet!

 

 

 

 

 

Johan Wennerstrand
En mångsidig artist, skådespelare, sångare och trubadur. Han har varit engagerad vid många av våra stora scener som Stadsteatern, Riksteatern, Oscarsteatern och Göta Lejon. I sju år kunde vi se Johan som körsångare i programmet ”Allsång på Skansen. Det är hans 3-e år på Mälarhöjdens Friluftsteater teater. 2015 gjorde han Bazil i vår produktion ”Den galna dagen eller Figaros bröllop”.

 

Andreas Andersson
Vi är glada att presentera vår nästa medverkande i ”De Trumpna fruarna -make Shakespeare great again”. En rutinerad artist – Andreas Andersson.
Andreas är skådespelare som gjort tv-debut redan som 11-åring i ungdomsprogrammet ”Barnjournalen” och har sedan dess medverkat i tv-produktioner som t.ex ”Mysteriet på Greveholm”,”Dieselråttor och sjömansmöss”, ” Gustafsson 3tr”,” Full frys” samt i kommande långfilmen ”Zon 261” i regi av vår egen F.Hiller. På scen har vi sett honom i bl.a. ”Life of Bellman”, ” Otroligt het”, ” Arsenik o gamla spetsar”, ”Hotelliggaren”, ”Jobba för två”,”Robert Gustafsson 25″. Vi hälsar honom hjärtligt välkommen till hans första sommar här på Mälarhöjdens


 

 

 

 

Philip Haglund
 Skådespelare och komiker. Han har gjort flera scenproduktioner med Trojkan Nöjesproduktion, Åkersberga Revyn. Det är hans 3-e år på Mälarhöjden Friluftsteater. Senast i ” Den galna dagen eller Figaros bröllop”


 

 

 

Jesper Sjöberg 
Sångare, skådespelare och komiker, Har har medverkat i bl.a. West Side Story på Wermlands Opera,The Boddy Holly Musikal på Göta Lejon, Flashdance the Musikal på Chinateatern, Sound of Music På Göteborgsoperan m.m. Jesper kommer att ersätta Glenn Edell
den 18/8,19/8 och 20/8

  [1]
 
  3]