Musikaliska friheter med Tina Ahlin och Bengan Janson

Lördag  den  14/8 kl.19.00

Många har har längtat efter att se Tina Ahlin och Bengan Janson stå på scenen ihop. Nu händer det! Tillsammans, och var för sig, representerar de gedigen erfarenhet, musikalisk begåvning och en historia av att under de senaste 30 åren ha verkat i de mest skiftande genrer och sammanhang. Vidare presentation kanske inte behövs men Mälarhöjdens Friluftsteaterns publik kan denna kväll förvänta sig besök i både visa-, folkmusik-. jazz- och schlagervärldarna.
Allt detta levererar med humor, värme och en aldrig sinande kärlek till sin musik och sin publik.

Bengan Janson, mottagare av 2020 års KaRAMELodiktstipendium gratuleras av Anders Lundquist, Lotta Ramel och Mikael Ramel. Foto: Povel Ramel-sällskapet
Utdelningen av 2020 års KaRAMELodiktstipendium gick inte att genomföra på grund av de restriktioner som rådde i och med pandemin. Nu har det äntligen delats ut, till Dragspelaren och Underhållaren Bengan Janson. ”För att han som en av Sveriges virtuoser på sitt dragspel i decennier givit oss ett fröjdefullt musikanteri, med en lekfullhet och precision det sannerligen svänger om!” skriver juryn bland annat i sin motivering.
Povel Ramels KaRAMELodiktstipendium ges en förnyare av det svenska språket eller för framstående gärningar inom musiken. Själv säger Bengan Janson:
Jag är så stolt och glad över denna utmärkelse! Jag kan inte låta bli att citera mäster Povel själv. Efter en av hans stora bemärkelsedagar fick jag ett tackkort av honom där det stod: Tack tack tack Bengan. Jag känner mig som en urdrucken Dry Martini; Skakad, Rörd och Tagen! Tack till juryn och alla inblandade! Det här bär jag med mig resten av livet!